FOODTEST 200+
ételintolerancia vizsálat
Laboratóriumban alkalmazott fehérjechip alapú ételintolerancia mérés.
FOODTEST 200+ ételintolerancia
Laboratóriumban alkalmazott fehérjechip alapú ételintolerancia mérés
FOODTEST 200+
A FOODTEST 200+ a Foodtest laboratóriumában alkalmazott fehérjechip alapú ételintolerancia mérés. A vizsgálat megbízhatóan kimutatja több, mint 220 féle élelmiszerre vonatkozóan, hogy szervezeted mely ételeket nem tolerálja.
Ételintolerancia alakul ki, amikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni, így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki szervezetünkben.
Az allergiával ellentétben az intolerancia tünetei az étel elfogyasztása után nem azonnal jelentkeznek, hanem hosszabb idő alatt alakulnak ki. Ezért laboratóriumi diagnosztika nélkül szinte lehetetlen meghatározni a pontos kiváltó okot.
Az IgG reakciók (ételintolerancia) sokkal gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia).
Az ételintolerancia népbetegség, minden harmadik embert érint, gyermekeknél még gyakoribb.
Sokszor mégsem jut eszünkbe, hogy tüneteink mögött ételérzékenység állhat.
Az ételintolerancia általában a leggyakrabban fogyasztott élelmiszereknél fordul elő.
A FOODTEST 200+ a jelenleg elérhető legkorszerűbb fehérjechip alapú ételintolerancia mérés, amely néhány csepp vérmintából több, mint 220 féle élelmiszer fehérje ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki. A laboratóriumi vizsgálat számszerű értékekkel mutatja ki, mely ételekre milyen mértékben vagy érzékeny. Sok esetben az egyetlen lehetőség, hogy kiderítsd, mely ételek okozzák panaszaidat.
Emésztési probléma, bőrtűnet, súlyprobléma áll fenn, de az eddigi vizsgálatok nem találtak semmit?
Ez esetben mindenképpen érdemes ételérzékenységre gyanakodnod és elvégezni egy FOODTEST 200+ tesztet. A FOODTEST 200+ eredményeinek segítségével hatékony étrendet végezhetsz, mely megszűnteti a panaszaidat.
Az étrend összeállításához segítséget adok.
Minden esetben első lépésként, bármiféle panasz esetén keresd fel a háziorvosodat és a megfelelő szakorvost!
Amennyiben az orvosi vizsgálatok nem mutatnak ki semmilyen eltérést és a tünetek továbbra is megmaradnak, érdemes ételintolerancia vizsgálatot elvégezni.
A FOODTEST 200+ eredményeinek alapján az étkezés hatékonyan módosítható, így a tünetek csökkenthetőek, megszűntethetőek.
FOODTEST 200+ mindenkinek javasolt, aki ételintoleranciára utaló tünetekben szenved, de azok oka ismeretlen.
Két éves kor alatt is elvégezhető a FOODTEST 200+ vizsgálat, de nem elég informatív a lelet! Két éves kor alatt még nem fejlődött ki teljesen a babák immunrendszere, emiatt a FOODTEST 200+ vizsgálat nem feltétlenül mutat pontos képet az ételérzékenységéről.
Előfordulhat, hogy két éves kor alatti babának emésztőszervi problémája van, hasfájós vagy ekcémás, kiütéses a bőre.
Első lépés itt is a szükséges szakorvosi vizsgálatok elvégzése. Ha már minden orvosi vizsgálaton túl van, de nem találtak okot a panaszokra, illetve megoldást a tünetek megszüntetésére, akkor valóban érdemes elgondolkodni az ételintolerancia vizsgálaton.
A gyerekek esetében nagyon fontos a szakember útmutatása. Semmiképp nem szabad diétát kialakítani szakképzett dietetikus segítsége nélkül, mert fontos, hogy az étrend kiegyensúlyozott maradjon a szükséges vitaminok, mikro- és makroelemek bevitele mellett!
Szintén nem javasolt a tesztet várandósoknak, mivel a magzat fejlődő immunrendszere megzavarhatja az anya ételreakcióit.
Nem, nyugodtan ehet, ihat előtte bármit.
Ahhoz, hogy a FOODTEST vizsgálat 100 %-os eredményt adjon, az alábbi 2 fontos dologra figyelj oda!
- A vizsgálat előtti 4 hétben, terheld vissza a szervezetet azokkal az ételekkel, melyeket már 2-3 hónapja nem fogyasztottál. Elegendő hetente 1-2 alkalommal kis mennyiségben fogyasztani.
A visszaterhelést csak akkor tedd meg, ha nincs bizonyított allergia vagy érzékenység az adott ételre! - A szteroid tartalmú gyógyszerek a vizsgálati eredményt befolyásolhatják, így a teszt fals eredményeket adhat. Ha kezelés alatt állsz, érdemes kivárni a kezelés után 1-2 hónapot és utána elvégeztetni a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatát.
Ha Te is állandó fejfájással, puffadással, hasfájással, bőrkiütéssel küszködsz és nem találod panaszai okát, érdemes ételérzékenységre is gondolni.
Az esetek többségében egy vagy több étel felelős a fent felsorolt panaszokért.
A szteroid tartalmú és az immunszupresszáns készítmények befolyásolhatják a vizsgálati eredményt. Azonban, ha ezeket folyamatosan szedni kell, ne hagyd abba a vizsgálat előtt, ugyanis a gyógyszer szedése melletti állapotot mutatja a teszt.
Ha nem kell folyamatosan szedni a fenti hatóanyagú készítményeket, a vizsgálat előtt 2 hónappal érdemes a szedését abbahagyni, hogy kiürüljön a szervezetből.
Veleszületett anyagcserezavar, veleszületett emésztőrendszeri megbetegedés esetén a FOODTEST 200+ vizsgálat előtt konzultálni kell a vizsgálatot végző laboratóriummal.
Miért engem válassz a FOODTEST 200+ vizsgálathoz?
Első lépés nálam minden esetben a vizsgálatot megelőzően egy ingyenes személyes / online konzultáció a vizsgálattal kapcsolatosan.
Ezt követi a mintavétel időpontjának leegyeztetése. Kérés esetén házhoz is megyek.
A mérést, adatfeldolgozást és leletezést speciális készülék és szoftvercsomag segítségével a FOODTEST központi laboratóriumi szakemberei végzik. Az elkészült leletet a megadott e-mail címre fogod megkapni.
A FOODTEST 200+ mintavétel napján ajándékba adom
- az Ételintolerancia Táplálkozási Tanácsadó Jegyzetet, valamint
- a 100 napos Étkezési Naplót is, melyek segítséget nyújtanak a helyes étrend kialakításában, betartásában.
Amint megérkezik e-mail címedre az eredmény, egyeztetünk újabb időpontot, ahol a kapott lelet eredményét írásban fogom kiértékelni számodra.
- A vizsgálat tartalmazza a 15.000 Ft értékű személyre szabott táplálkozási tanácsadást, melyet írásban is megkapsz és természetesen szóban is online/ személyesen átbeszéljük.
A szakszerűen kialakított étrend bevezetése hamar választ ad arra, hogy panaszaid és tüneteid hátterében valóban ételérzékenység volt-e. Ha igen, közérzeted és állapotod már néhány héten belül jelentősen javulni fog. Természetesen javasolt legalább három hónapig tartani a javasolt étrendet. Utána érdemes megfontolni, hogy a korábbi étrendedből mit és hogyan vezetsz vissza vagy egyáltalán szükség van-e rá. Ezzel párhuzamosan hasznos pro- és prebiotikum kúrát érdemes tartanod a bélrendszer regenerálása érdekében.
Az ételintolerancia okai és tünetei
Ismerd meg az ételintolerancia leggyakoribb okait és tüneteit!
Az ételintolerancia okai
Mindig nehéz rájönni, hogy mi az, ami a problémánk okozója. Az ételintolerancia oka lehet:
Enzim defektus
Az elfogyasztott ételt enzimek bontják le, szervezetünknek a fehérjék előállításához a táplálék teljes megemésztése szükséges. Az emésztő enzimek alacsony mennyisége vagy hiánya ahhoz vezet, hogy a táplálék csak részben bomlik le és olyan nagyobb komponensek maradnak vissza, melyek nem képesek az emésztőrendszerben felszívódni. Az emésztetlen táplálék ozmotikus hatása révén folyadék és sófelszívódási gondokat okoz, illetve a belekben lévő baktériumok nagyfokú gázképződés közben bontják azt, puffadást, hasi görcsöket okozva.
Enzim defektus
Az elfogyasztott ételt enzimek bontják le, szervezetünknek a fehérjék előállításához a táplálék teljes megemésztése szükséges. Az emésztő enzimek alacsony mennyisége vagy hiánya ahhoz vezet, hogy a táplálék csak részben bomlik le és olyan nagyobb komponensek maradnak vissza, melyek nem képesek az emésztőrendszerben felszívódni. Az emésztetlen táplálék ozmotikus hatása révén folyadék és sófelszívódási gondokat okoz, illetve a belekben lévő baktériumok nagyfokú gázképződés közben bontják azt, puffadást, hasi görcsöket okozva.
Gyógyszerek, tartósítószerek
Gyógyszerek (nemcsak az antibiotikumok, de a gyomorsav termelődését befolyásoló, gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító szerek is) megbonthatják az egyensúlyt és a kórós alkotók elszaporodásához vezetnek, hozzájárulva számos betegség kialakulásához. Egyesek nehezebben tudják semlegesíteni vagy erősebben reagálnak bizonyos szerekre (szalicilátok, szulfitok, hisztamin).
Gyógyszerek, tartósítószerek
Gyógyszerek (nemcsak az antibiotikumok, de a gyomorsav termelődését befolyásoló, gyulladáscsökkentő / fájdalomcsillapító szerek is) megbonthatják az egyensúlyt és a kórós alkotók elszaporodásához vezetnek, hozzájárulva számos betegség kialakulásához. Egyesek nehezebben tudják semlegesíteni vagy erősebben reagálnak bizonyos szerekre (szalicilátok, szulfitok, hisztamin).
Toxikus komponensek
Számos élelmiszer tartalmaz természetesen előforduló toxikus komponenseket, melyek megzavarhatják az emésztőrendszert. Például a nem eléggé megfőzött bab lektineket tartalmaz, melyek toxikus hatásuk révén ételintoleranciához vezethetnek.
Toxikus komponensek
Számos élelmiszer tartalmaz természetesen előforduló toxikus komponenseket, melyek megzavarhatják az emésztőrendszert. Például a nem eléggé megfőzött bab lektineket tartalmaz, melyek toxikus hatásuk révén ételintoleranciához vezethetnek.
Az ételintolerancia tünetei
Az ételintolerancia számos tünet formájában jelentkezhet. Leggyakoribbak a tápcsatorna zavarai, mint hasmenés, székrekedés, haspuffadás, hasi görcsök, hasi fájdalom, bélgyulladás, de jelentkezhetnek központi idegrendszeri panaszok (pl. álmatlanság, krónikus fejfájás, bőrproblémák (pl. ekcéma vagy pattanás), de akár ízületi gyulladás vagy krónikus hörghurut is. Több krónikus betegség tünetei enyhülnek az intoleranciát okozó ételek elhagyásával. Akár gyógyszerek szedése nélkül is sokat javulhat közérzeted, egészségi állapotod.
Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja – a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítása, majd azok kizárása étrendünkből. Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszerek felmérésnek gyors és praktikus módja az ételintolerancia vizsgálat.
Köztudott, hogy a magas zsír és cukortartalmú ételek fogyasztása elhízást okozhat. Azonban nem sokan gondolnák, hogy az egészséges ételek, mint például teljes kiőrlésű gabona, tejtermékek, tojás vagy a zöldségek is elhízáshoz vezethetnek. Az ételintoleranciában szenvedőknél az egészségesnek hitt ételek is súlygyarapodást okozhatnak!
A FOODTEST 200+ megoldás lehet az elhízás megállítására.
A folyadék visszatartáson és a fokozott étvágyon keresztül az ételintolerancia súlynövekedést okozhat.
A testsúly megváltoztatásához számos tényező szükséges, ide tartoznak a hormonszintek, érzelmi tényezők, a megfelelő táplálkozás, a testmozgás és a motiváció. Mindezeket alkalmazva egy természetes fogyókúra nagyon hatékony lehet.
Az ekcéma erős viszketéssel járó bőrgyulladás. A betegség pontos oka nem ismert. Családon belüli halmozódás, örökletes hajlam jellemzi. Krónikus betegség, megnyugtató, hogy nem fertőz. Az ekcémában szenvedők között gyakoribb az asthma, szénanátha.
Kezelése: kiváltó tényezők kerülése, krémek alkalmazása. Panaszt kiváltó élelmiszerek felkutatása és eliminálása az étrendből.
Kialakulását a következő tényezők befolyásolják:
- stressz, száraz bőr, kozmetikumok, bőrirritáló anyagok, állatszőr, toll, dohányzás, dohányfüst, alkohol, bizonyos élelmiszerek (tojás, tej, citrusfélék, paradicsom, hal, szója, búza)
Azok az ételek, amelyeket nem tud maradéktalanul lebontani az emberi szervezet, különböző kellemetlen tüneteket produkálnak. Ez azonban nem az ételektől függ, hanem az emberi szervezettől. Nincs általánosság, az ételérzékenység egyénenként változó, számos összetevő vagy alapanyag fehérjéi okozhatják a panaszokat. Ami az egyik ember számára életerőt, táplálékot jelent a másik számára ekcémás, bőrgyulladásos panaszokat is okozhat.
A bőrgyógyászok mellett a kozmetikai termékek gyártói és a kozmetikusok is a szép, egészséges bőrért dolgoznak. Egész ágazat épült már a természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, pipere termékek előállítására, egyre több csodaszert kínálnak a problémás bőrre. Ezek gyakran hatásosak is ideig-óráig, majd a bőrpanaszok ismét jelentkeznek. Az ételintolerancia nem csak a betegség kategóriába sorolt ekcémát vagy gyulladást képes előidézni. Gyakran a pattanások, aknék, bőrszárazság oka is valamely étel vagy élelmiszer alapanyag, melyet a szervezet nem képes tolerálni.
Számos tapasztalat, visszajelzés igazolja, hogy a FOODTEST 200+ vizsgálat alapján összeállított diétás étrend hatására a bőrpanaszok megszűntek, az az ekcéma is teljesen elmúlt, mely ellen 25 évig küzdöttek. Pedig a diéta nem egy életre szól, nem kell örökre lemondani a kedvenc ételekről. Csak addig kell diétázni, míg a bőrpanaszokat okozó ételek fehérjéi kiürülnek és a bélrendszer regenerálódik.
A bőrpanaszok már egyre fiatalabb korban jelentkeznek, egészen pici gyermekeknél is képes kialakulni egyik napról a másikra. Gyakran már a kicsiket is szteroid alapú krémekkel kezelik, pedig lehet, hogy elegendő lenne kideríteni, pontosan mi okozza az ekcémát. Sajnos sokan még ma is abban a tévhitben élnek, hogy az ekcéma és a bőrprobléma kellemetlen örökség, pedig lehet, hogy csak egy-két étel tehet róla!
Az elmúlt 30-40 évben komoly mértékben nőtt az autizmussal-spektrum zavarral diagnosztizáltak száma, így a kutatások, a betegség okainak, kezelésének megfejtése is előtérbe került.
Persze az autizmussal élők között is nagyon sok különbség fedezhető fel. Míg korábban az orvosok úgy vélték, hogy örökletes idegrendszeri rendellenességről van szó, ma már tudjuk, hogy több egyéb tényező is okozhatja.
Új megközelítéssel kezeli az autizmust dr. Natasha Cambpell-McBride brit neurológus és táplálkozáskutató. A korábbi felfogással szemben ő azt állítja, hogy a betegség megfelelő étrenddel kezelhető, esetenként akár gyógyítható is. A doktornő saját gyermekéért küzdve bizonyította be az ételintolerancia és azt autizmus közötti szoros összefüggést.
Világszerte 67 millió autizmussal érintett ember él, Magyarországon körülbelül 50-60 ezer. Nagy-Britanniában például minden osztályban van 1-3 hiperaktív gyerek, némelyiküknél ez figyelemzavarral is párosul. A gyerekek 10 százaléka diszlexiás, 10-20 százaléka ekcémás, ötöde allergiás és minden nyolcadik asztmás.
Ezek a rendellenességek legtöbb esetben közvetlen és kimutatható kapcsolatban állnak az emésztőrendszerrel és az elfogyasztott élelmiszerekkel, összetevőkkel. Dr. Natasha Campbell megállapította, hogy ezekben a gyerekekben közös, hogy emésztési rendellenességektől: puffadástól, hasmenéstől, székrekedéstől, bélgörcstől, refluxtól, hányástól is szenvednek, vagyis a két terület összefügg: a psziché egyensúlyát nagyban befolyásolja az emésztőrendszer állapota.
Ha a bélflóra sérül, az az egész immunrendszer egyensúlyát megzavarhatja, gyengül a védekezőképesség is. Ezenkívül az ételeket is csak részben bontja le. Az emésztetlen fehérjék így a véráramba kerülnek és az immunrendszert IgG antitestek termelésére késztetik – ez az IgG alapú ételintolerancia, mely súlyosbítja és előidézheti az autizmus tüneteit.
Több mint 220 féle ételérzékenységet vizsgál a FOODTEST 200+, melyhez elegendő néhány csepp ujjbegy vér is!
Köztudott, hogy a magas zsír és cukortartalmú ételek fogyasztása elhízást okozhat. Azonban nem sokan gondolnák, hogy az egészséges ételek, mint például teljes kiőrlésű gabona, tejtermékek, tojás vagy a zöldségek is elhízáshoz vezethetnek. Az ételintoleranciában szenvedőknél az egészségesnek hitt ételek is súlygyarapodást okozhatnak!
A FOODTEST 200+ megoldás lehet az elhízás megállítására.
A folyadék visszatartáson és a fokozott étvágyon keresztül az ételintolerancia súlynövekedést okozhat.
A testsúly megváltoztatásához számos tényező szükséges, ide tartoznak a hormonszintek, érzelmi tényezők, a megfelelő táplálkozás, a testmozgás és a motiváció. Mindezeket alkalmazva egy természetes fogyókúra nagyon hatékony lehet.
Az ekcéma erős viszketéssel járó bőrgyulladás. A betegség pontos oka nem ismert. Családon belüli halmozódás, örökletes hajlam jellemzi. Krónikus betegség, megnyugtató, hogy nem fertőz. Az ekcémában szenvedők között gyakoribb az asthma, szénanátha.
Kezelése: kiváltó tényezők kerülése, krémek alkalmazása. Panaszt kiváltó élelmiszerek felkutatása és eliminálása az étrendből.
Kialakulását a következő tényezők befolyásolják:
stressz, száraz bőr, kozmetikumok, bőrirritáló anyagok, állatszőr, toll, dohányzás, dohányfüst, alkohol, bizonyos élelmiszerek (tojás, tej, citrusfélék, paradicsom, hal, szója, búza)
Azok az ételek, amelyeket nem tud maradéktalanul lebontani az emberi szervezet, különböző kellemetlen tüneteket produkál. Ez azonban nem az ételektől függ, hanem az emberi szervezettől. Nincs általánosság, az ételérzékenység egyénenként változó, számos összetevő vagy alapanyag fehérjéi okozhatják a panaszokat. Ami az egyik ember számára életerőt, táplálékot jelent a másik számára ekcémás,bőrgyulladásos panaszokat is okozhat.
A bőrgyógyászok mellett a kozmetikai termékek gyártói és a kozmetikusok is a szép, egészséges bőrért dolgoznak. Egész ágazat épült már a természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, pipere termékek előállítására, egyre több csodaszert kínálnak a problémás bőrre. Ezek gyakran hatásosak is ideig-óráig, majd a bőrpanaszok ismét jelentkeznek. Az ételintolerancia nem csak a betegség kategóriába sorolt ekcémát vagy gyulladást képes előidézni. Gyakran a pattanások, aknék, bőrszárazság oka is valamely étel vagy élelmiszer alapanyag, melyet a szervezet nem képes tolerálni.
Számos tapasztalat, visszajelzés igazolja, hogy a FOODTEST 200+ vizsgálat alapján összeállított diétás étrend hatására a bőrpanaszok megszűntek, az az ekcéma is teljesen elmúlt, mely ellen 25 évig küzdöttek. Pedig a diéta nem egy életre szól, nem kell örökre lemondani a kedvenc ételekről. Csak addig kell diétázni, míg a bőrpanaszokat okozó ételek fehérjéi kiürülnek és a bélrendszer regenerálódik.
A bőrpanaszok már egyre fiatalabb korban jelentkeznek, egészen pici gyermekeknél is képes kialakulni egyik napról a másikra. Gyakran már a kicsiket is szteroid alapú krémekkel kezelik, pedig lehet, hogy elegendő lenne kideríteni, pontosan mi okozza az ekcémát. Az ekcéma és a bőrprobléma kellemetlen örökség, pedig lehet, hogy csak egy-két étel tehet róla!
Az elmúlt 30-40 évben komoly mértékben nőtt az autizmussal-spektrum zavarral diagnosztizáltak száma, így a kutatások, a betegség okainak, kezelésének megfejtése is előtérbe került.
Persze az autizmussal élők között is nagyon sok különbség fedezhető fel. Míg korábban az orvosok úgy vélték, hogy örökletes idegrendszeri rendellenességről van szó, ma már tudjuk, hogy több egyéb tényező is okozhatja.
Új megközelítéssel kezeli az autizmust dr. Natasha Cambpell-McBride brit neurológus és táplálkozáskutató. A korábbi felfogással szemben ő azt állítja, hogy a betegség megfelelő étrenddel kezelhető, esetenként akár gyógyítható is. A doktornő saját gyermekéért küzdve bizonyította be az ételintolerancia és azt autizmus közötti szoros összefüggést.
Világszerte 67 millió autizmussal érintett ember él, Magyarországon körülbelül 50-60 ezer. Nagy-Britanniában pl. minden osztályban van 1-3 hiperaktív gyerek, némelyiküknél ez figyelemzavarral is párosul. A gyerekek 10 százaléka diszlexiás, 10-20 százaléka ekcémás, ötöde allergiás és minden nyolcadik asztmás.
Ezek a rendellenességek legtöbb esetben közvetlen és kimutatható kapcsolatban állnak az emésztőrendszerrel és az elfogyasztott élelmiszerekkel, összetevőkkel. Dr. Natasha Campbell megállapította, hogy ezekben a gyerekekben közös, hogy emésztési rendellenességektől: puffadástól, hasmenéstől, székrekedéstől, bélgörcstől, refluxtól, hányástól is szenvednek, vagyis a két terület összefügg: a psziché egyensúlyát nagyban befolyásolja az emésztőrendszer állapota.
Ha a bélflóra sérül, az az egész immunrendszer egyensúlyát megzavarhatja, gyengül a védekezőképesség is. Ezenkívül az ételeket is csak részben bontja le. Az emésztetlen fehérjék így a véráramba kerülnek és az immunrendszert IgG antitestek termelésére késztetik – ez az IgG alapú ételintolerancia, mely súlyosbítja és előidézheti az autizmus tüneteit.
Több mint 220 féle ételérzékenységet vizsgál a FOODTEST 200+, ehhez elegendő néhány csepp vér!
Lelet & Ételérzékenység lista
Mely élelmiszerek érzékenységét vizsgálja a Foodtest 200+?
Csomagárak
Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb
Foodtest 200+ ételintolerancia csomagajánlatot!
Ételintolerancia
vizsgálat
Ételintolerancia vizsgálat értékelés
Konzultációs díjak
Nem általam történő FOODTEST 200+ / más ételintolerancia mintavétel esetén:
Lemondásra, időpont módosításra az eredeti időpontot megelőző 48 óráig van mód díjmentesen.
Ezt követően a megbeszélt szolgáltatás árának 70%-a felszámításra kerül!
* Kiszállási díjak helyszínen (otthon) történő mintavétel esetén,
előre egyeztetett időpontban, alkalmanként:
Budapest /kerületek
Pest megye
Rólam mondtátok
Köszönöm a visszajelzéseiteket!
Puffadás miatt kerestem meg Szilviát és az első beszélgetést követően megcsináltattam a tesztet.
Segített az eredmény kiértékelésében, felhívta a figyelmemet az egyes élelmiszerek közötti összefüggésre, majd tanácsokkal látott el, mit érdemes innentől kezdve a ’bevásárló listámra’ tenni.
Ez megnyugtató támpontot adott , hogy ezentúl mit érdemes fogyasztanom és van megoldás, éhezés
nélkül is!
Gyermekemmel mentünk Foodtest ételintolerancia vizsgálatra bőrprobléma /ekcémás kiütések
miatt. Ugyanis semmilyen orvosi vizsgálat, így allergia vizsgálat sem mutatott konkrét eredményt.
Ismerősünk ajánlotta a Foodtestet és Szilviát. Miután megcsináltattuk, gyorsan megjött az eredmény.
Majd az írásos és online értékelés alapján elhagytuk a megbeszélt élelmiszereket. Kevesebb,mint egy
hónap eltelte után már látványosan javult gyermekem szervezete, bőre. Az étkezési tanácsadás
segített abban, hogyan tudjam a lehető legkönnyebben átalakítani az otthoni étrendünket,
megkönnyítve ezzel a bevásárlást a mindennapokban. Köszönöm!